Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Sant Sadurní aprova una moció de la CUP per garantir la paritat als seus actes

L’Ajuntament de Sant Sadurní aprova una moció de la CUP per garantir la paritat als seus actes

La moció pretén facilitar la visibilitat de les artistes i promotores culturals tant de Sant Sadurní com de fora, en els actes culturals i lúdics que organitzi l’Ajuntament de Sant Sadurní.

En el ple de setembre, la CUP Sant Sadurní ha presentat una moció per a garantir que damunt dels escenaris sadurninencs, hi hagi una presència paritària. La iniciativa va néixer a partir d’un estudi realitzat per el col·lectiu feminista Sina Rebel, després de constatar que en les darreres Fires i Festes, el cartell d’espectacles i esdeveniments acollien una mitjana d’1 dona per cada 9 homes. La moció de la CUP Sant Sadurní, aprovada per unanimitat, reforça la voluntat de seguir treballant per aconseguir aplicar polítiques feministes en tots els àmbits.

Des de la CUP destaquen que, tot i que l’equip de govern va votar-hi a favor, la regidora de Cultura, Marta Castellví, va excusar el cartell de les Fires d’enguany declarant que l’oferta és la que és en referència a que dins del panorama artístic i cultural hi predominen les veus masculines.

Durant la defensa de la moció al plenari, la regidora de la CUP, Arantxa Fernández, va destacar la tasca que en els darrers temps ha estat fent el consistori i que s’ha vist reflectida en molts àmbits de la vila. Tot i així Fernández destacava que en el sector cultural l’Ajuntament encara hi ha de treballar per a que artistes i agents culturals femenins puguin trobar la complicitat del consistori.

La moció presentada pels cupaires insta a l’Ajuntament de Sant Sadurní a garantir la paritat de gènere en tota la programació cultural i festiva, així com en qualsevol esdeveniment de caràcter públic que organitzi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: