Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La processó del 31 d’agost, com la majora d’actes de la festa d’enguany va allargar l’horari

Aquest 2019 ha suposat una passa enrere respecte als darrers anys en el tema dels horaris dels actes festius.

Especialment per les cercaviles i processons, i la del darrer dia, la del 31 d’agost no va ser menys.
Va començar puntual amb el Ball solemne de l’Àliga davant de Santa Maria, però a partir d’aquí , i com acostuma a passar sobre tot el dia 31 la cosa es va anar allargant.
Al capdavant de la processó el Drac, i tot seguit els Diables.
El secretari del Ball, Esteve Oller, ens comentava que fer de diable suposa un compromís que va més enllà dels tres dies.

Per tercer any a la processó del 31 la banda que tancava el seguici era la de l’escola de música de Vilafranca, enlloc de la de Vilanova.
La banda comptava amb el reforç d’exalumnes, i agrupava uns 75 músics d’entre els 12 i els 75 anys.
Un altre dels elements que és protagonista de les processons és la Moixiganga, de la que se’n tenen referències des del 1713, però que es va perdre el 1916, per ser recuperada el 1985.
A la processó del 31 la majoria de balls comparteixen peces i ballades amb antics balladors, o es barregen entre diferents balls.
Al final del seguici els administradors, ex-administradors i prohoms acompanyen la figura del Sant. Una imatge que enguany complia 60 anys.
Els administradors de l’any 1959 i mossèn Trens van promoure la realització de la talla de Sant Fèlix.
Un sant que va fer el recorregut des de la Basílica fins a casa de l’administrador Jonathan Moreno, al carrer Assumpta Trens al barri de Sant Julià.
Un com arribats a casa de l’administrador es va llançar el castell de focs i la Moixiganga va realitzar tots els seus quadres, com és habitual. També de fa un temps, i cada dos anys el Ball Pla fa el rècord de jotes ballades de forma consecutiva.
Enguany van tornar a batre el rècord i l’any situat en 9 jotes consecutives.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: