Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Família Torres reconeix la contribució de les ADF en la lluita contra el canvi climàtic

La primera edició d’aquests premis reconeixen 5 projectes entre els 14 que s’hi van presentar d’arreu del territori català, impulsats per Agrupacions de Defensa Forestal.

Aquest dimecres es feia el lliurament de la primera edició dels Premis Torres & Earth al Voluntariat, adreçats a reconèixer la tasca que duen a terme les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya. En aquest cas per a projectes encaminats a protegir el medi ambient, conservar la biodiversitat i minimitzar la contaminació. Aquests reconeixements responen a la voluntat del celler familiar d’implicar aquestes entitats, que conformen un dels col·lectius de voluntaris amb més membres de Catalunya, en la lluita contra el canvi climàtic donant visibilitat als esforços que fan al respecte i conscienciant així a la societat de la necessitat d’actuar davant la gravetat de la situació.

Miguel Agustí Torres, president de Família Torres i impulsor del programa ambiental Torres & Earth, va fer el lliurament dels guardons en un acte celebrat a la Masia Restaurant Mas Rabell, a Sant Martí Sarroca, amb l’assistència d’unes cinquanta persones, entre representants d’ADF de tot el territori i membres del jurat.

Torres va aprofitar també per recordar algunes de les accions que duen a terme des de l’empresa per lluitar contra el canvi climàtic i reduir les emissions de CO2. Així va parlar que havien intentar fer alguna acció a nivell de bodegues estatal que no havia funcionat, i que finalment han impulsat International Wineries for Climate Action, conjuntament amb el celler californià Jackson Family Wines.

Abans de lliurar els guardons, Tomàs Molina com a membre del jurat i conductor de l’acte, va explicar els criteris que s’havien seguit per triar entre els 14 projectes presentats els que s’enduien els diferents premis.

L’ADF de Sitges s’enduia el primer premi pel seu projecte sobre una nova tipologia de basses d’aigua contra incendis, que contempla la incorporació d’un biofiltre natural, la creació d’un ecosistema aquàtic i la integració paisatgística.

Els segons premis van ser per les ADF de Sant Sadurní i Llinars del Vallès, que van presentar, respectivament, un projecte de recuperació d’uns terrenys municipals amb l’ajuda de les escoles, convertint-se en una experiència d’aprenentatge i servei a la comunitat i al medi ambient, i un projecte de prevenció dels incendis forestals i conscienciació ciutadana, amb la instal·lació d’un dipòsit soterrat que aprofita el desnivell del terreny per reomplir els equips d’extinció i que comporta la millora de l’entorn.

El jurat també va atorgar tres accèssits a diferents projectes que han posat l’accent en la reducció d’emissions de CO2, contribuint de manera directa a minimitzar els efectes del canvi climàtic. Han recaigut en l’ADF de Clot de Bou, l’ADF de Pontons i l’ADF de Subirats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: