Dilluns, 23 de Setembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC dona tot el suport a les reivindicacions dels pagesos i pageses del Penedès

En un comunicat expliquen que ho fan davant l’abús que estan patint per part de les grans empreses del sector del cava que paguen a un preu irrisori el raïm i el vi base per a cava.

Aquest fet repercuteix molt negativament en la viabilitat de les explotacions vitícoles i, per tant, en el present i el futur de moltes famílies, així com de tot un territori.
La vinya, el vi i el cava són elements propis del Penedès i que cal preservar i potenciar. Des d’ERC denuncien les grans empreses elaboradores de cava que, pagant aquests preus el raïm, abusen de la seva situació de domini i demostren una manca de sensibilitat vers els viticultors i el territori.
Al mateix temps, es considera clau defensar la vinya i la pagesia perquè, sense ella, difícilment el Penedès podrà continuar sent una zona amb agricultura i agroindústria i rebrà de forma més intensa les pressions de l’Àrea Metropolitana per la implantació de més superfície industrial i logística. Els republicans d’aquesta manera fan una forta defensa per un model propi de desenvolupament pel Penedès, que rebutja els polígons logístics com és el cas del Pla Director Urbanístic Sant Marçal – Cal Vies, i que ha de permetre construir un futur digne i sostenible pel territori.
Els republicans fan una crida a la ciutadania a donar suport a la pagesia penedesenca i a les institucions perquè uneixin forces per trobar una solució.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Entrevista a: Tito José parlant de: RUMBESIA
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada

Penedès Televisió

19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Els esports
Futbol: Vilafranca - Granollers

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: