Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana que s’aturi el Pla Director de Sant Marçal-Cal Vies

També reivindiquen que s’agiliti i es tiri endavant l’elaboració del Pla Territorial Parcial del Penedès.

Les dues diputades republicanes de l’Alt Penedès, Lluïsa Llop i Ruth Ribas, acompanyades del representant d’ERC a Castellví de la Marca, Jaume Bargalló, han explicat que la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana a l’Alt Penedès presentarà al.legacions al Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de Sant Marçal-Cal Vies. Un pla que preveu un gran polígon industrial de més de 100 hectàrees principalment als municipis de l’Arboç i Castellet i la Gornal, però també en part al terme municipal de Castellví.
Lluïsa Llop considera que no es pot plantejar aquest nou polígon mentre s’està treballant en l’elaboració del Pla Territorial Parcial del Penedès. La diputada republicana assenyala que s’han de definir els usos del territori amb participació des del Penedès.

Per la seva banda la diputada Ruth Ribas apunta que a més d’aquesta tramitació hi ha sobre la taula també altres polígons o infraestructures com el 4rt Cinturó, que podrien perjudicar el futur de la comarca i que compten amb l’oposició des d’Esquerra. Els republicans pensen en un Penedès eminentment agrícola potenciant-lo com a regió agroalimentària.

Per tot plegat des d’ERC anuncien que presentaran al·legacions al Pla Director de Sant Marçal-Cal Vies demanant que s’aturi. També reivindiquen que s’agiliti i es tiri endavant l’elaboració del Pla Territorial Parcial del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: