Dilluns, 23 de Setembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els punts liles de la FM han estat informant sobre com actuar en cas d’agressió sexista

En diferents espaus d’oci, sobre tot nocturn, d’aquesta Festa Major s’han pogut veure punts liles d’atenció i assessorament a persones que hagin estat víctimes d’actituds o agressions sexistes.

Un exemple és el que es va instal·lar a la zona esportiva amb motiu de la Festa Allioli Olé que es va fer en l’espai entre pavellons el dia 31 a partir de la mitjanit. Una nit de festa on el bon humor, la incorporació a l’oci nocturn d’elements de la cultura catalana amb cançons d’èxit, punxadiscos, drag-queen i amb la voluntat de fer una nit de festa LGTBI en el marc de la Festa Major de Vilafranca van tenir tot el protagonisme.

En aquest espai hi havia també un punt lila d’atenció i assessorament a les persones que poguessin haver patit una agressió sexista en el marc dels espais d’oci de la festa. Una de les informadores, l’Isaura Arcs, comentava que a banda de la parada informativa i d’atenció, hi ha una parella de persones que es mouen per l’espai d’oci per tal d’acostar la informació als assistents. Explicar que és una agressió, i com actuar en cas de ser-ne víctima.

Al llarg d’aquests dies de festa major han constatat que la majoria de persones que s’hi acosten son noies, i que el nivell de conscienciació i informació entre els joves és també força alt.

Arcs explica que en cas de rebre una denuncia d’accions d’assetjament o agressió, tenen un protocol d’actuació que els permet també fer fora dels espais d’oci la persona agressora.

Des del punts liles s’ha constatat també que encara avui dia els espais d’oci i de festa continuen sent sexistes i masclistes.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada

Penedès Televisió

15:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
15:30
El reportatge
Servei Educatiu de l'Alt Penedès
15:45
Vilafranca opina
Enquesta al carrer - Servei Educatiu de l'Alt Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: