Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca arriben als 900 castells de 9 i superiors descarregats

La diada de la Festa Major de La Mercè a Barcelona, veu com els Verds descarreguen quatre castells de nou, per primer cop aquest any, amb registre record de castells grans.

Diada de Festa Major a Barcelona, l’anomenada diada de la Mercè històrica. Una diada llarga, amb una segona ronda interminable, amb una plaça que amb gairebé quatre hores de castells li va costar mantenir un nivell òptim. Diada de registres històrics en la celebració del 25è aniversari de la consecució de plaça de nou i de gamma extra el mateix dia de 1994. Els Castellers de Vilafranca tornaven al cartell en lloc de la Joves de Valls, marxant amb 4 castells de 9, davant d’uns Minyons que no han pogut amb el 3 de 9 amb folre i agulla, que els ha condicionat la resta de diada. La colla degana de la ciutat, la que co-organitza la diada, no ha tingut sort amb el 4 de 9 amb folre.

Els Castellers de Vilafranca tenien ganes d’agradar-se i poder completar tots els seus castells. Descartat el 3 de 9 amb l’agulla que els va caure el diumenge anterior a Tarragona, la cosa passava per tres castells de 9 i pilar gran. Han obert la diada descarregant el seu novè 4 de 9 amb folre, que no han patit per completar malgrat tenir una rengla massa oberta. Un quatre que comencen a dominar com ens tenien acostumats. Han seguit amb la Torre de 9 amb folre i manilles, que han hagut de treballar a la baixada, sobretot a les manilles, amb un tronc un pel girat, però sota control. Setena de la temporada. Feina feta sense ensurts. han tancat la ronda de castells descarregant amb solvència el seu onzè 3 de 9 amb folre de l’any, amb tronc de castell de 10 pisos. Aquest tres descarregat significa el castell de 9 i superior número 900 descarregats per la colla dels Castellers de Vilafranca. Un registre únic i asssolit a partir del primer castell de 9 just fa 30 anys. Però la festa amb quatre castells d’alçada descarregats l’han completat amb el segon pilar de 8 amb folre i manilles de l’any. Tenien ganes de fer-lo després del de Sant Fèlix i a fe que ho han aconseguit. Gestionat un bon peu, l’han treballat bé. Un pilar que també tenia registre rodó, el 75è. descarregat dels verds. Gran diada i celebració pels bons castells tal i com s’havia presentat la matinal castellera. Ara toca Mercadal i dies per assajar coses més grans.

Els Minyons de Terrassa, que actuen a la Mercè des de fa més de 3 dècades, han tingut una de freda i una de calenta. La bona ha estat descarregar de manera sobrada la seva cinquena Torre de 9 amb folre i manilles a la primera ronda. Ben agafada per baix i un tronc que la coneix perfectament. 60a. Torre descarregada per la colla de Terrassa. En segona ronda els tocava el repte del dia, l’estrena del 3 de 9 amb folre i agulla que els Minyons no portaven a plaça des de l’any 2016, any que van descarregar els dos que atresoren. Aquí ha arribat la freda ja que no han pogut amb un castell que s’ha espatllat massa aviat. Després de la caiguida han pogut completar amb punt d’honor el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8 i el Pilar de 7 amb folre. 

Els Castellers de Barcelona, els amfitrions, han iniciat la seva jornada històrica amb l’estrena del 7 de 8, castell que no descarregaven des de l’any 2015 i que avui s’ha presentat sòlid i amb garanties. Després han fet un intent desmuntat prematur del 4 de 9 amb folre, per problemes a baixos i han acabat al diada completant el 3 de 8 i el 4 de 8.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: