Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El teixit associatiu de Vilafranca va fer l’ofrena floral a Lluís Companys dimecres al matí

Entitats i associacions fan el dia 11 aquesta ofrena floral, i des de l’Associació de Veïns de la Girada es va voler recordar també els deportats penedesencs en el monument al parc de la Pau.

Habitualment el dia 11 de setembre al matí les entitats i associacions de Vilafranca fan la seva ofrena floral al monument a Lluís Companys situat a la Rambla de la Girada. Unes ofrenes que enceta l’Associació de veïns del barri de la Girada. El seu president, Manel Pac, comentava que calia reivindicar moltes coses, com el dret a decidir i la llibertat dels presos polítics.

Tall «Venim 18h06’38» … 18h06’56» molt injusta»

Una de les entitats que hi participa activament és la delegació de l’Alt Penedès del sindicat CCOO. Miguel Escobar recorda que la situació política i social actual a Catalunya és anòmala amb gent a la presó per defensar unes idees.

Tall «És injust 18h02’55» … 18h03’37» al país, no?»

També des de la sociatet La Principal El Casal acostumen a participar en l’ofrena del dia 11 al matí. El seu president, Miquel Àngel Garcia, recorda que cal donar suport a la cultura i la societat.

Tall «Participem 18h04’39» … 18h04’58» ser-hi»

2019-09-12-a

11S OFRENA 2

Els qui participaven per primer cop en aquest acte a Vilafranca era la Delegació de la Cambra de Comerç. El seu nou president, Ramón Giró, remarcava que també des de tots els sectors de la societat cal unitat per demanar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.

Tall «tenim 18h07’43» … 18h08’03» participar-hi»

Després, i com també és habitual en aquests darrers anys, l’Associació de Veïns de la Girada ha fet una altra ofrena floral. En aquest cas al monument als deportats del Penedès, que es troba al Parc de la Pau del mateix barri de la Girada. Des de l’Associació, Josep Vallès, recordava que és un homenatge a persones que van donar la vida per les llibertats i la democràcia.

Tall «Perquè creiem 18h13’34» … 18h13’58» altres»

Des de l’Associació consideren que la data, l’11 de setembre, en que es recorden els fets de 1714; s’adiuen plenament amb el record a la figura de Lluís Companys i els deportats que van perdre la vida al camp de Mauthausen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: