Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mes d’agost també ha estat negatiu amb un augment del registre d’aturats a l’Alt Penedès

L’estiu s’acaba un altre cop amb males dades per al mercat de treball a la nostra comarca.

Si el mes de juliol ja va ser atípic, amb un increment d’aturats, també l’agost ha registrat un segon mes consecutiu amb augment dels aturats a la comarca.
En concret l’agost s’ha tancat amb 5.256 aturats a l’Alt Penedès, el que suposa un increment de 73 persones respecte del mes anterior. A Vilafranca, en canvi, l’atur s’ha reduït en dues persones, arribant als 2.102 aturats. També Sant Sadurní ha viscut un lleuger descens de 6 persones en els registres d’atur, amb 508 aturats. Als Monjos es produeix un increment de 15 aturats amb un total de 427 registrades a l’atur i finalment Gelida es queda amb una xifra molt semblant a la del juliol amb 381 aturats, un més que al mes anterior.
Tenint en compte les dades interanuals els registres són negatius i poden suposar un toc d’alerta per l’economia de la comarca. En concret comparant les dades d’agost del 2018 amb les de l’agost del 2019 l’atur ha augmentat en 160 persones.
També a nivell de Catalunya el mes d’agost l’atur registrat ha augmentat en 12.588 persones, fins a un total de 371.418 desocupats, segons les dades que ha actualitzat aquest dimarts el ministeri de Treball i Seguretat Social. Es tracta d’un increment del 3,5% respecte al mes de juliol, mentre que en l’acumulat de l’any l’atur registrat ha baixat en 9.300 persones, és a dir, un 2,4%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: