Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CR del Cava lamenta que els cellers de Corpinnat s’excloguin de la renovació de la DO

Aquest divendres el setmanari El 3 de vuit publica que la DO Penedès i Corpinnat estudien la possible creació d’una nova Denominació d’Origen.

Davant l’anunci i dels arguments esgrimits per Corpinnat i Clàssic Penedès per dur a terme aquesta iniciativa, el Consell Regulador del Cava ha fet públic un comunicat en el que ‘lamenta profundament que els cellers participants en aquest acord hagin pres la decisió d’autoexcloure´s del procés de renovació que s’està realitzant en el si de la DO i que té com objectiu reestructurar el Cava per adaptar-lo als nous reptes presents i futurs als que s’enfronta.
En el comunicat recorden que el pla estratègic que s’ha iniciat aposta per la qualitat i la diferenciació de la Denominació d’Origen Cava. Un pla que s’estructura en tres pilars, la segmentació i zonificació, la garantia i la promoció.
La Segmentació consistirà en donar valor al producte, diferenciar les seves característiques i distingir els productes de més qualitat. La Zonificació pretén donar valor al Cava destacant i donant significat als diferents territoris d’origen. La Garantia aprofundirà en el control de la regulació i una producció en equilibri amb la demanda. Per últim, en l’àmbit de
la Promoció, el Consell Regulador aposta per incrementar el prestigi del Cava i incentivar el seu consum a nivell nacional i internacional. Tot amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat del territori.
Des del Consell Regulador també s’explica que durant els últims mesos, aquest procés de canvi que s’ha iniciat ha estat lleial amb tot el sector,
públic i transparent. Els cellers de Corpinnat van tenir l’oportunitat de participar en aquest procés de refundació, i consideren que ‘les manifestacions de Corpinnat i Clàssic Penedès per justificar la creació d’una nova DO son profundament deslleials’.
En aquest sentit, els ‘sorprèn el secretisme amb el que s’han dut a terme aquestes negociacions per crear una “nova” DO que té com únic objectiu suplantar a la DO Cava i adaptar-se a les necessitats específiques dels nou cellers de Corpinnat, contradient les seves pròpies manifestacions públiques de diàleg’.
També diuen que els resulta difícil comprendre l’actitud de Corpinnat i la DO Penedès en actuar en tot moment a esquenes del sector.
Per acabar, el Consell Regulador avaluarà totes les opcions possibles i durà a terme totes aquelles actuacions que consideri necessàries, en el marc de la defensa dels interessos dels viticultors i cellers que pertanyen al territori de la Denominació d’Origen Cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: