Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diumenge se celebra la 17a Fira Mediambiental del Penedès, l’ECO SANT CUGAT

Com a novetat l’Eco Sant Cugat torna als carrers del municipi.

L’Eco Sant Cugat és una fira mediambiental que persegueix conscienciar la ciutadania vers la problemàtica ambiental, amb l’objectiu de la defensa de l’entorn i l’aposta de la sostenibilitat i sota el lema ‘Consum responsable, salut i medi ambient’.
El dia important de la fira és el diumenge, encara que aquest divendres i dissabte ja hi ha diversos actes previs, com son la conferència de l’Astrid Barqué sobre com viure de manera saludable, una activitat de plogging pels entorns del municipi i la 5a edició de la mostra audiovisual de medi ambient del Penedès.
El diumenge és el dia gros de l’Eco Sant Cugat amb estands i expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient, com les energies renovables, estalvi d’aigua, mobilitat sostenible, productors artesans agroalimentaris i les entitats i comerços del municipi. També es programen xerrades, conferencies, tallers per a grans i petits, un mercat alternatiu, una caminada matinal, una passejada etnobotànica, o una bicicletada popular, l’espai gastronòmic, l’espai salut amb moltes activitats, una trobada de plaques de cava.
Com a novetat l’Eco Sant Cugat torna als carrers del municipi. Des de l’any 2011 la fira s’havia celebrat a la zona esportiva, però aquest any l’espai firal torna al mig del poble, concretament als carrers Milà i Fontanals, Dr. Robert i Ponent. També hi haurà jocs infantils a la Plaça de Joan Sangenís i pels seus voltants.
També com a novetat hi haurà Plogging pels entorns de Sant Cugat Sesgarrigues. Serà la primera trobada per arreplegar escombraries mentre se surt a córrer o a passejar pels camins de l’entorn. Aquesta nova disciplina eco esportiva ja es practica en més de 100 països.
El dissabte tindrà lloc la 5ena mostra audiovisual de medi ambient del Penedès, a l’auditori del Centre Cívic i amb entrada gratuïta. Es projectaran “Bikes, una aventura sobre rodes”, “Restauració de barraques”, “Latinoamérica es Mujer” i “Tallant el Cel – Els ocells rapinyaires del Foix”.
I tornant a la fira del diumenge l’Espai Gastronòmic estarà situat al Pati de l’1 d’octubre, al Centre Cívic, amb arròs ecològic i food trucks.
També hi haurà Tallers per a tota la família i xerrades. Una xerrada de la Mancomunitat Penedès Garraf sobre la recollida selectiva porta a porta, una altra a càrrec de Greenpeace i amb la col·laboració de l’ADF Penedès Garraf, que tractarà sobre els incendis forestals.
Qui vulgui més informació la pot trobar al web de la fira: www.ecosantcugat.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: