Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diada de contrastos dels Castellers de Vilafranca a Tarragona

El 1r. Diumenge de Festes a Tarragona deixa als Verds sense castell de deu pisos, per manca de camises, ensopegant a més, amb el 3 de 9 amb folre i agulla.

Els Castellers de Vilafranca han obert diada completant amb solvència la seva sisena torre de 9 amb folre i manilles, que recuperava un dels quints, i que ha necessitat una mica més de feina a la baixada. Això si, no ha perillat mai. En segona ronda, descartat el castell de deu, han ensopegat amb el 3 de 9 amb folre i agulla que per Sant Fèlix havien completat després de més d’un any. El tres no ha pujat malament però de sobte amb el castell just carregat, aquest ha tingut una sacsejada brusca que ha fet tancar els pisos alts provocant la caiguda dels dosos i després de la resta del tronc. Gerro d’aigua freda per als vilafranquins que hi confiaven en aquest castell. A veure si per la Mercè diumenge vinent se’l poden tornar a plantejar. Han seguit diada descarregant el desè 3 de 9 amb folre de l’any que només ha patit una mica a la baixada quant s’ha estirat del pis de quarts. Han calibrat la possibilitat de tornar-hi amb el castell amb l’agulla però al final s’han decantat pel 4 de 9 amb folre, que els ha costat de quadrar. A la tercera amunt defensant-lo bé i completant el vuitè de la temporada. Salvaven el matí tarragoní amb la tripleta, que han arrodonit amb el Pilar de 7 amb folre, que com la Jove ha recomanat aparcar el de 8 emmanillat. Solvent i serè el setè del 2019 de color verd. Toca seguir i recuperar sensacions de cara a la  diada de diumenge vinent a Barcelona.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, que està molt per sobre de la resta de colles i en un moment espectacular, aprofitant tots els seus recursos, ha descarregat la Torre de 8 i el 4 de 9, ambdós sense folre. Excepcional. Ha completat la matinal descarregant el 5 de 9 amb folre i el pilar de 6.

Per la seva banda les colles grans de la ciutat de Tarragona, com els verds, han tastat el rigor de les caigudes. La Colla Jove ha pogut sumar el 9 de 8 a dos castells de gamma extra carregats, el 5 de 9, segon consecutiu que deixen en carregat i el 4 de 9 amb folre i agulla, que estrenaven després de l’intent de la diada de Sant Fèlix. Han tancat diada amb el Pilar de 7 amb folre. Els Xiquets de Tarragona han marxat de plaça amb la preocupació de veure que l’assaig no es reflecteix a plaça. han marxat amb els dos castells bàsics de 8 descarregats, el 3 i el 4 de 8, però amb intent de 5 de 8 j dos intents desmuntats de 3 de 9 amb folre. dues colles, les tarragonines, que passaran revàlida el proper dia 23, Festa Major de Santa Tecla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: