Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cepvi presenta un estudi sobre els efectes nocius pel sector vitivinícola del polígon Cal Vies

A més el president del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, Miquel Vidal, ha anunciat l’inici d’una nova etapa de la seva entitat, que davant la conjuntura complexa que viu el Penedès.

Aquest dilluns a la tarda s’ha fet a l’Escorxador la presentació d’un estudi realitzat per experts en planejament membres de Cepvi, que posen sobre la taula els efectes que pot tenir un polígon logístic de grans dimensions com el que es preveu entre l’Arboç, Castellet i Castellví.
A més el president del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, Miquel Vidal, ha anunciat l’inici d’una nova etapa de la seva entitat, que davant la conjuntura complexa que viu el Penedès, ha decidit un canvi d’estratègia i promoure una comunicació més directa.
L’estudi l’han presentat els arquitectes, experts en planejament, Josep Bertran i Iñaki Ortiz.
Josep Bertran recorda que el polígon de Sant Marçal-Cal Vives va néixer d’un planejament de caràcter local, que el Pla Director de l’Alt Penedès va excloure, però que aquest estiu el departament de Territori i Sostenibilitat ha agafat com acció pròpia per a desenvolupar-lo.
Segons Cepvi l’estudi constata que el nou polígon pot tenir unes afectacions nocives per el sector vitivinícola.
Bertran assenyala que el polígon se situa entre les dues grans vies de comunicació per carretera del Penedès, l’AP7 i la N-340, i que amb naus logístiques de fins a 20 metres d’alçada tindrà un efecte molt negatiu al pòrtic del Penedès vitivinícola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: