Dimecres, 12 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Campuzano reivindica el pactisme en la conferència de l’11S

Carles Campuzano posa d’exemple la Concòrdia de Vilafranca per reivindicar el pactisme en la seva conferència de l’11 de setembre.

Com és habitual a Vilafranca els actes amb motiu de la Diada nacional de Catalunya es van iniciar amb la conferència institucional, que es va celebrar el dia 10 a les vuit del vespre al saló de sessions de la Casa de la Vila.
El regidor de Cultura, Ricard Rafecas, es va estrenar com a presentador de l’acte donant la paraula a un amic, va dir, que coneix des de fa més de 30 anys. I va destacar d’ell la seva llarga trajectòria vinculada a la política, especialment els 23 anys com a diputat del Congrés a Madrid.
Carles Campuzano va iniciar el seu discurs reivindicant la política i els partits, com a única via per fer funcionar la democràcia. Uns partits que representen la diversitat de la societat. Va anunciar que el seu seria un discurs no partidista, respectuós amb el pluralisme i per això va lamentar que no hi fossin representants de totes les forces polítiques que hi ha al consistori i va reclamar el respecte per les idees dels altres.
Tot seguit va plantejar-se el sentit profund de la Diada i va citar l’historiador Jaume Vicenç Vives, per assenyalar com a elements essencials la represa i la voluntat de reafirmació nacional.
Recollint expressions de la presentació que havia fet Rafecas, Campuzano va assenyalar també la anormalitat d’una jornada marcada per la presó injusta dels polítics catalans i va apel·lar a tothom de bona fe a que es revolti contra aquesta injustícia.
Plantejant el futur del país va posar sobre la taula tres consideracions que per a ell són imprescindibles. Una, la de reforçar el sentiment de pertinença que ha tingut Catalunya, d’una manera inclusiva i oferint oportunitats a la gent que ve viure al nostre país.
D’altra banda es va inspirar en un dels quadres que presideix el saló de plens de l’Ajuntament de Vilafranca per parlar d’un segon concepte. El pactisme, expressant en el quadre de la Concòrdia de Vilafranca.
I finalment també va assenyalar que des de Catalunya s’han d’abordar temes de canvis profunds per la societat en l’àmbit econòmic, social o mediambiental que necessiten d’unitat dels catalans per fer-hi front.
Per cloure l’acte l’alcalde, Pere Regull, va apuntar que el discurs de Campuzano no és senzill en aquests moments, sobretot per l’empresonament injust dels polítics catalans. Va dir que la presó genera crispació i dificulta el diàleg. Regull va demanar una Diada el màxim inclusiva possible, reclamant justícia, unitat i democràcia per la defensa del país.
L’acte va finalitzar amb el cant dels Segadors per part de tot el públic que omplia el saló de plens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: