Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Berta Jardí presenta a Vilafranca “L’home del barret” basada en la vida d’Heribert Casany

Berta Jardí presenta a Vilafranca “L’home del barret” basada en la vida d’Heribert Casany

La presentació de la tercera novel·la de l’escriptora barcelonina afincada al Penedès consistirà en una conversa amb el notari i expresident de Vinseum César Martín.

L’escriptora i gestora cultural Berta Jardí presentarà aquest dissabte a les 12 del migdia, al Claustre de Sant Francesc la novel·la L’home del barret en la qual ressegueix la vida del pintor i ceramista Heribert Casany, un barceloní amic del pintor Joan Miró i de l’escriptora de llibres per a infants i il·lustradora, Lola Anglada. Precisament, Miró va pintar l’any 1918 un retrat de Casany titulat L’home del barret i que en l’actualitat s’exposa al Kimbell Art Museum de Fort Worth, Texas. La presentació de la novel·la consistirà en una conversa entre l’autora i el notari i expresident de Vinseum, César Martín, autor del recull d’articles periodístics El mechón del ángel.
Fill d’un empresari barceloní propietari del Picadero Americano, l’empresa més gran de la ciutat dedicada al lloguer i la venda de cotxes de cavalls, Heribert Casany va manifestar ben aviat la seva predilecció per les arts plàstiques i va estudiar a l’Acadèmica de Francesc Galí. Va ser a través d’aquesta escola que, entre d’altres, va conèixer artistes de la talla de Joan Miró o Lola Anglada. L’any 1918, Casany es va convertir en el protagonista d’un retrat que ha tingut la particularitat de ser conegut per diferents títols.
La vida d’Heribert Casany, germà de l’àvia de Berta Jardí, ha estat la matèria literària a partir de la qual l’escriptora barcelonina afincada a l’Alt Penedès ha confegit la seva darrera novel·la. A L’home del barret, doncs, Jardí traça la vida d’aquest barceloní amic de Miró que, ja en la seva maduresa, va decidir canviar radicalment de vida, una biografia que va coincidir amb uns moments històrics especialment convulsos marcats per la conflictivitat social i política que culminaria amb l’esclat de la Guerra Civil, tot just l’any que va ser ordenat sacerdot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: