Dilluns, 6 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Albet i Noya se suma a la vaga en solidaritat als viticultors del Penedès

Albet i Noya se suma a la vaga en solidaritat als viticultors del Penedès

El celler de Sant Pau d’Ordal no collirà ni entrarà raïm durant tota la jornada d’aquest dijous en solidaritat als pagesos que enguany cobraran 30 cèntims, o menys, pel seu raïm.

Albet i Noya, pioner en vinyes i vins ecològics, ha decidit posar-se al costat dels pagesos. Durant la jornada d’avui, el celler de Sant Pau d’Ordal no collirà ni entrarà cap quilogram de raïm en solidaritat amb els pagesos que enguany cobraran 30 cèntims, o inclús menys, pel seu raïm. Se suma així a la jornada de vaga convocada pels sindicats de pagesos davant la reducció del preu del raïm per part de les marques grans de la indústria del cava.
Albet i Noya, que produeix un milió d’ampolles de vi ecològic l’any, també compra part del seu raïm a viticultors del Penedès, pagant una mitjana de 60 cèntims pel raïm blanc i de 70 pels negres. Actualment, adquireix un 40 per cent de la seva producció, cosa que suposa uns 500.000 quilos de raïm a l’any i donant cada cop més prioritat als localitzats a la subzona Muntanyes d’Ordal.
Segons Josep Maria Albet, director tècnic d’Albet i Noya, “aquest gest vol ser un suport als viticultors que lluiten per un treball digne i per mantenir-se al territori del Penedès conreant la vinya. A més, s’emmarca sota la premissa de pensa en global i actua en local que pot provocar un efecte papallona que, a la llarga, generarà canvis molt importants i positius”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: