Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns 350 nens i nenes participaran l’1 de setembre als balls de la festa major dels petits

La festa major dels petits és un dels actes de la festa major de Vilafranca que requereix una major previsió i organització.

El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i una comissió de persones voluntàries formada per pares i mares de balladors i ex balladors dels «balls grans» s’encarrega d’aquesta organització. La maquinària comença a funcionar portes enfora a principis de juny amb les inscripcions. Prèviament, les colles han fixat el nombre de places per a cada ball, les edats indicades i el nombre d’assaigs, així com els dies i hores.

El nombre de places que s’han ofert aquest any és de 352. No s’han omplert completament totes però en queden molt poques de lliures, com ha passat també en les darreres convocatòries. El compromís que exigeix formar part d’algun dels balls i l’obligació d’assistir als assaigs, podent faltar a un màxim de quatre, en ple estiu és, a vegades, difícil de combinar amb l’organització de les vacances.

La festa major dels petits ha consolidat el seu funcionament en aquests darrers anys i, en aquesta nova edició, no presenta novetats significatives.

L’acte es va iniciar per iniciativa de l’Administració de la Festa de l’any 1982 amb l’objectiu d’apropar encara més la Festa Major i els seus balls a tota la població i des de llavors s’ha celebrat el dia 1 de setembre.

La finalitat d’aquest acte és aconseguir que els infants visquin i sentin la Festa Major com a pròpia, tot formant part dels balls.

L’acte consisteix en una cercavila que surt de la rambla de Sant Francesc, a les cinc de la tarda, després del pregonet i de l’encesa d’una petita tronada a càrrec de nens i nenes escollits per l’Administració. Un cop arribats a la plaça de la Vila, tots els grups representats fan una actuació a dalt l’entarimat. La canalla de les colles castelleres locals però, fa la seva exhibició al matí, amb una diada castellera infantil a la plaça de la Vila, just abans del concert vermut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: