Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Torres fa una nova plantació de moneu al Castell de la Bleda

Torres fa una nova plantació de moneu al Castell de la Bleda

És una de les varietats d’abans de la fil·loxera que la Família Torres ha aconseguit recuperar en el marc del seu projecte de recuperació de varietats ancestrals.

La finca del Castell de la Bleda, situada a poca distància de l’emblemàtica finca Mas La Plana de la Família Torres, es destina majoritàriament al cultiu de la varietat de raïm negre ancestral moneu, autòctona del Penedès. És una de les varietats d’abans de la fil·loxera que la Família Torres ha aconseguit recuperar en el marc del seu projecte de recuperació de varietats ancestrals i que ha estat acceptada per la DO Penedès.

Aquest any, s’ha ampliat considerablement la plantació de moneu amb 10 hectàrees en vas, que seran productives a partir del 2021. La vinya de moneu, plantada el 2016 de manera experimental, ja dona bons fruits i fa uns vins frescos i equilibrats, intensament aromàtics, amb una acidesa marcada i bona concentració. Segons Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de la Família Torres, l’aposta per la moneu es fa, no només pel seu gran interès enològic, sinó «com a alternativa per fer front al canvi climàtic ja que es tracta d’una varietat que resisteix bé les altes temperatures i madura lentament».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: