Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha iniciat de la Novena i el Cant dels Goigs a Sant Fèlix

La Novena i els Goigs marquen el compàs dels dies previs a la Festa Major.

Com marca la tradició aquest dijous, 22 d’agost, ha estat el primer dia de Novena i del Cant dels Goigs a Sant Fèlix.
Com acostuma a passar, la gent de Vilafranca té enyorança de la Festa Major i el primer dia la basílica s’omple de gom a gom. I també sol passar que a les tardes del mes d’agots faci molta calor i per aixó el millor company dels devots o devotes de Sant Fèlix és el ventall.
Desprès dels assaigs del cor i l’orquestra els goigs van sonar bé, dirigits per la Xell Montserrat.

Els Goigs són el resultat de l’adaptació que va fer l’any 1905 Francesc de Paula Bové de la partitura original de Josep Badia, que data de 1857.
El músic i director, Pere Lluís Biosca, és l’autor de la revisió i edició de la partitura original per separat de cadascuna de les veus i dels instruments de l’orquestra.
Un cop acabats els Goigs i la interpretació a l’orgue d’una de les melodies de la festa, administradors, rector i seguici van baixar a la cripta.
Cada any es penja l’edició dels goigs al costat de l’altar. Des del 2017, i a proposta de mossèn Jaume Berdoy, es van penjar la resta de goigs emmarcats, a la paret del fons.

Per això enguany els administradors del 2018 van procedir a penjar el seu goig a la paret del fons. Desprès l’entitat Gogistes Penedesencs va lliurar un goig emmarcat del 2019, amb la imatge de l’estampa de Marc Sadurní, als administradors d’aquest any, goig que van penjar al costat de l’altar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: