Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut del Cava defensa la sostenibilitat econòmica de tot el sector

La verema d’enguany s’està veient afectada per les reivindicacions al voltant de la rebaixa del preu del raïm.

Per a fer-ho evident, els viticultors es van manifestar a mitjans d’agost per demanar solucions. En pocs dies, va tenir lloc una reunió d’urgència entre els diferents agents implicats, encapçalada per la Consellera d’Agricultura Teresa Jordà.

En aquest context, l’Institut del Cava ha emès un comunicat en què remarca «la singularitat del sector del Cava, una agroindústria molt arrelada a un territori amb un paisatge de vinya singular i amb una història centenària». Des d’aquesta perspectiva, la patronal creu que les empreses tenen «la responsabilitat de contribuir a construir un sector econòmicament sostenible per a tots: viticultors, cooperatives i elaboradors».

En aquest sentit, diu el comunicat, l’Institut del Cava considera prioritària «la determinació de mesures que permetin garantir l’equilibri entre l’oferta i la demanda com ara el Pla Estratègic de la DOP Cava basat en la segmentació del Cava per categories de producte així com en la zonificació amb la delimitació de zones i subzones per les gammes més Premium». Tot plegat, amb l’objectiu «d’aportar valor a tota la cadena, des de la producció fins a l’elaboració».

Per això demana al Ministeri d’Agricultura que es respectin els acords que en aquest sentit es prenguin des del Consell Regulador del Cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: