Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les ulleres de realitat virtual són un atractiu de les visites turístiques a Vilafranca

Aquest diumenge s’ha realitzat una nova edició de les visites guiades a la Vilafranca medieval.

Unes visites que des del passat mes de març compten amb l’al·licient de la realitat virtual a través d’unes ulleres que es poden utilitzar en dos espais concrets del recorregut.
La incorporació de la realitat virtual a la visita de la ruta medieval ha cridat força l’atenció, com es podia comprovar entre el grup de 10 turistes que aquest diumenge participaven a la visita.
El participants recullen els ulleres al punt de trobada de l’oficina de turisme on reben unes instruccions per al seu us. Desprès es desplacen a la plaça Jaume I, un dels dos indrets en els que es poden visibilitzar imatges que traslladen als visitant a com era la Vilafranca medieval.
La visita segueix l’important patrimoni d’arquitectura civil i religiosa fruit del creixement intens durant la segona meitat del segle XII.
Recorregut que ens endinsa en la ciutat medieval descobrint els seus principals escenaris per cases, esglésies i carrers de l’època.
La visita transcorre pel centre històric acompanyada d’una guia de l’empresa Triade Serveis Culturals, que posa en context els espais i la història de la vila.
Les ulleres es poden utilitzar també quan la visita arriba al Claustre de Sant Francesc.
Per a la recreació de la visita medieval a la plaça Jaume I s’ha comptat amb l’empresa Digivision, especialista en realitat augmentada i una filmació ad hoc. Per arribar a aquest resultat s’ha fet recerca d’informació de l’època i l’elaboració d’un guió de quatre minuts, que fa un recorregut de 400 anys d’història. Per la seva elaboració s’ha treballat de manera coordinada amb VINSEUM, l’Institut d’Estudis Penedesencs, l’Arxiu Comarcal i l’empresa Tríade. Les ulleres permeten escollir l’idioma entre català, castellà i anglès.
L’Ajuntament de Vilafranca promou també diferents visites guiades com la de la ruta modernista, la visita guiada al cementiri o les postes de sol al campanar de Santa Maria.
La ruta modernista conté un altre al·licient com és la participació d’actors.
En relació a la ruta medieval, que té un cost de 9’50€ amb les ulleres incloses, es fa cada segon diumenge del mes a les 11 del matí. Per tant enguany encara es podrà viure els dies 8 de setembre, 13 d’octubre, 10 de novembre i 8 de desembre.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: