Dilluns, 23 de Setembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur del mes de juliol és un toc d’alerta del possible alentiment de l’economia al Penedès

Les dades d’atur a l’Alt Penedès mostraven un juliol atípic, amb una pujada de 132 persones.

A Vilafranca l’atur es va incrementar en 65 persones respecte el mes de juny, amb un total d’aturats al mes de juliol de 2.104.
El secretari general de la Federació d’Empresaris del Penedès i Garraf, Isidre Also, ha valorat aquestes dades i ha assenyalat alguns aspectes que podrien estar indicant i que podrien generar una certa precupació.
Also apunta un parell de dades que poden contrastar. D’una banda per primera vegada en deu anys s’ha baixat del 10% en la taxa d’atur registral, però en canvi es registra un lleuger increment d’aturats. El secretari general de la Federació d’Empresaris del Penedès i Garraf creu que la causa és que hi ha nous residents a la comarca i que no es generen els llocs de treball suficients per compensa la xifra de gent que ve de fora.
D’altra banda Isidre Also alerta també d’una certa desacceleració dels principals motors de la indústria a l’Alt Penedès, és a dir de la indústria agroalimentària i de la dels components de l’automoció.

Així Also apunta que caldrà estar atents a quina pot ser l’evolució de la contractació laboral en el sector industrial a partir del setembre.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada

Penedès Televisió

15:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
15:30
El reportatge
Servei Educatiu de l'Alt Penedès
15:45
Vilafranca opina
Enquesta al carrer - Servei Educatiu de l'Alt Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: