Dissabte, 16 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema comença al Penedès amb la previsió que sigui de molt bona qualitat

La collita ha arrencat amb les varietats més primerenques com el chardonnay i el pinot noir.

Tot i que alguns cellers com Gramona, a Sant Sadurní, ja van començar a collir per a vins escumosos el passat 7 d’agost, el gruix de la verema ha començat entre el 15 i el 20 d’agost, tal com estava previst. La collita ha arrencat amb les varietats més primerenques com el chardonnay i el pinot noir.

La DO Penedès preveu una campanya marcada per la bona qualitat del raïm. El clima d’aquest any, amb temperatures més suaus de mitjana, tot i les onades de calor, i una pluviometria distribuïda en el temps, ha permès una maduració més tranquil·la del raïm.

El director de la DO Penedès preveu unes qualitats dels vins resultants d’aquesta verema entre molt bones i excel·lents.

Olivella alerta, però, que, tot i que aquesta verema hi ha hagut aigua suficient després d’anteriors campanyes marcades per la sequera, el sector ha d’estar amatent a l’evolució del canvi climàtic.

D’aquí que s’estigui treballant en la consolidació de varietats resistents a la sequera o en la forma de tractar la vinya, per exemple despampolant menys que abans.

La DO Penedès produeix 18 milions d’ampolles l’any, el que suposa un 10% de tot el raïm que es fa al territori. En aquest sentit, Olivella destaca que la quantitat de raïm no és problema. De totes maneres es calcula que la verema serà similar a la de l’any passat quant a producció.

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
Diàlegs amb l'alcalde
Pere Regull, entrevistat per Josep M. Soler
01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

01:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
01:30
Fet al país
L'economia de Catalunya des dels diferents sectors
02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: