Divendres, 30 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La reunió del sector del cava ha acabat amb un missatge positiu de cara al futur

La reunió, convocada per la consellera ha acabat amb un missatge positiu però sense solució per aquesta verema.

La consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, acompanyada del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Salvador Puig, s’ha reunit avui amb representants d’Unió de Pagesos, JARC, l’Associació de Viticultors del Penedès, i de les principals empreses elaboradores, per a tractar de l’actual situació del sector del cava.
La reunió ha tingut lloc aquest dijous durent unes tres hores a la seu de l’INCAVI, a Vilafranca. Hi havia presència de representants de les dues grans empreses, Codorniu i Freixenet, a més de la patronal, també hi eren representants de cooperatives i de les organitzacions agràries Unió de Pagesos, JARC i Associació de Viticultors.
A la sortida representants de tots els sectors han donat un missatge positiu. La consellera ha sortit satisfeta. Ha explicat que enguany hi ha la tormenta perfecta amb un gran desequilibri entre la oferta i la demanda, però que els mals del sector vene de fa anys. Totes les parts s’han fet corresponsables de la situació i s’han emplaçat a canviar el paradigma endreçant la Denominació d’Origen.

La consellera ha explicat que els mateixos participants a la reunió d’avui s’han emplaçat pel mes de novembre per posar sobre la taula solucions de futur.
En representació de la patronal, Pere Ventura, explicat que avui s’ha produït un punt d’inflexió en pro de solucionar la situació.

I l’Isabel Vidal de JARC, en nom de les organitzacions agràries ha llegit un comunicat conjunt en el que estan d’acord en la diagnosi plantejada i amb fer front comú per trobar-hi solucions.

El pagesos mantenen la convocatòria del dia 5 de setembre d’aturar la verema com a símbol de protesta i demanen a les empreses responsabilitat social per replantejar-se la baixada de preus de la present verema. Malgrat tot l’esperança es troba dipositada en les decisions que es puguin prendre a partir del mes de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: