Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Jove descarrega el 3 de 7, els Xicots el 3 de 8 i els Verds el 3 de 8 amb l’agulla

La diada ha començat passades les dues de la tarda i ha acabt més enllà de les cinc.

La Colla Jove ha començat la diada de Vigília amb poques camises a plaça, però amb ganes de donar-ho tot, és a dir fent l’intent de 3 de 7, construcció que no han assolit des de fa quatre anys. Comptaven amb suport de camises vermelles i verdes a la pinya. El tronc es mostrava segur, però ha faltat la confiança de la canalla i el castell s’ha desmuntat.
Els segons en actuar eren els Xicots de Vilafranca que també han començat amb una construcció segura per la colla, com és el 4 de 8. Construcció que ha patit a terços, però que s’ha descarregat amb molta confiança. És el novè carro gros dels Xicots aquesta temporada.
I els Castellers de Vilafranca han anat per feina i han començat la seva ronda amb el 3 de 9 amb folre. Construcció pensada amb clau d’un pis més per Sant Fèlix. Han desmuntat un peu. I a la segona l’han pujat amb confiança i l’han descarregat.
La Jove ha començat la segona ronda amb un altre intent de 3 de 7. Aquesta vegada amb més confiança el castell ha pujat bé i s’ha descarregat. La Jove ha recuperat els castells de set quatre anys després i ho ha fet per la seva festa major.
I els Xicots també han afrontat en segona ronda el seu repte principal aquesta Festa Major, el 3 de 8. Han desmuntat un peu. L’han tirat amunt a la segona, però ha pujat tremolós i amb nervis. Amb dosos col·locats, ja pujava la cassoleta, però l’enxaneta ha tirat avall.
Per la seva banda els Verds han plantejat un castell important per la colla, El 3 de 8 amb l’agulla, que no descarregaven des del 2017.
Castell que ha pujat molt bé, i tothom estava pendent de la descarregada, recordant que la setmana passada es va enganxar el cabell de l’enxaneta. Aquesta vegada ha anat tot bé i s’ha descarregat.
Amb el principal repte superat la Jove de Vilafranca ha plantejat a la tercera ronda un castell al seu abast. La Torre de sis. Castell que poden fer, però l’enxaneta no ho ha vist clar i l’han desmuntat.
Els Xicots han tornat a intentar el 3 de 8. Aquesta vegada ha pujat tremolós, però amb decisió de la canalla s’ha carregat i s’ha lluitat amb patiment fins aconseguir descarregar-lo.
Els Castellers han completat les seves tres rondes descarregant el 4 de 8.
La quarta ronda ha començat amb un altre intent de Torres de sis per part de la Jove. Aquesta vegada sí que l’han descarregat. Els Xicots han plantat el 7 de 7 per tancar rondes. I els Verds han acabat la diada avançant el pilar de sis.
La Jove ha intentat el pilar de cinc, que ha desmuntat.
I els Xicots també han acabat descarregant el pilar de cinc, acompanyat de 4 pilars de quatre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: