Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat vol establir un polígon de 110 ha entre l’Arboç, Castellví i Castellet

Es tracta d’un nou polígon d’activitat econòmica, bàsicament logística, al Penedès, al llarg de l’eix central d’infraestructures i vinculat a la futura central intermodal de mercaderies del Logis Penedès.

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha donat compte de l’avanç del Pla director urbanístic de l’activitat econòmica Sant Marçal-Cal Vies. 

El Govern va impulsar la redacció d’aquest Pla arran de les peticions dels tres ajuntaments que afecta per crear un polígon supramunicipal d’activitat econòmica. El Pla director urbanístic ha estudiat els sòls urbanitzables dels tres municipis per determinar des del punt de vista supramunicipal la ubicació i ordenació òptima per a la nova àrea d’activitat econòmica. Es tracta d’un àmbit de 310 hectàrees de superfície i delimitat per l’AP-7, l’N-340, la BV-2176 i la BV-2171. Aquesta ubicació se cenyeix a uns límits físics clars del territori i evita les discontinuïtats dels espais oberts.

En total, la nova zona d’activitat econòmica ocuparà 110,27 hectàrees de superfície, gairebé un 20% menys del que permetria el planejament dels tres municipis afectats, unes 130 hectàrees. Igualment, es classificaran com a sòl no urbanitzable tots els terrenys que no tinguin la dimensió o la ubicació aconsellable per formar part d’aquest nou polígon d’activitat.

A la Comissió s’ha donat compte del contingut de l’avanç del Pla, així com del resultat de l’audiència als ajuntaments i del procés participatiu per recollir les propostes dels municipis, associacions i veïns de la zona. Aquestes aportacions serviran per enriquir i detallar el document. El document se sotmetrà a informació pública abans de les aprovacions provisional i definitiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: