Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La diada castellera de la Festa Major de Gràcia, suspesa a la primera ronda

Els Castellers de Vilafranca van carregar el 4 de 9 amb folre, l’únic castell que van poder fer, en una jornada que es va aturar després d’un 5 de 8 carregat dels Xiquets de Reus

La diada més destacada del cap de setmana casteller, la Festa Major de Gràcia a Barcelona, va ser protagonista ahir tarda d’una versió estranya i accidentada. La jornada ja va començar amb un retard de 45 minuts provocat per l’entrega de premis del guarnit dels carrers, que se celebra cada 17 d’agost, i que aquest any va coincidir amb els castells. A més, amb la plaça plena a vessar, i limitant l’entrada de més públic, les quatre colles van tenir moltes dificultats per entrar a plaça, en especial els vilafranquins, que es van situar al mig de la mateixa, on van poder. Fins i tot les colles van prescindir dels tradicionals pilars caminant que sempre es fan en aquesta diada. El retard, sumat al desconcert, va fer que el primer castell el 4 de 8 dels Castellers de la Vila de Gràcia servís per canviar la dinàmica. El van descarregar sense problemes.

En segon lloc, torn per als Castellers de Vilafranca, que limitats de peu, no van renunciar en obrir la diada amb el 4 de 9 amb folre, com havien fet a la Bisbal. Després de desmuntar un peu amb quarts col·locats a la segona el van fer pujar amb mides ja una mica obertes. El quatre va patir durant tot l’ascens, anant-se obrint cada vegada més perillosament. Amb un moviment constant el castell es va carregar just, i quan començava la baixada els dosos es van plegar sobre un tronc que ja estava molt tocat. Caiguda inevitable.  Com a Mataró quatre carregat, el segon, encara que es tenen cinc de descarregats. Des de l’any 1999 que els verds no carregaven dos 4 de 9 amb folre en una temporada.

Després d’una aturada de 20 minuts, ja que els metges de l’hospital de campanya volien tenir-ho tot resolt, torn dels Xiquets de Reus, que al punt de tres quarts de nou del vespre carregaven el 5 de 8.

Amb la diada aturada per segona vegada, els equips mèdics van ser molt fidels al protocol de plaça, la diada va quedar suspesa gairebé a dos quarts de deu del vespre amb els pilars de comiat de les quatre colles. Només es van poder veure tres castells quedant-se sense fer-ne la Colla Joves Xiquets de Valls. Una llàstima el desgavell d’aquest any de la diada castellera gracienca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: