Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP considera una falta de responsabilitat política greu les declaracions de Montse Arroyo

La CUP de Vilafranca considera que aquestes declaracions són una mostra evident que no té gens clares les causes de les agressions masclistes.

Segons una nota de premsa de la CUP, dilluns passat, en la roda de premsa de presentació dels punts liles de la Festa Major d’enguany, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, ‘va fer una crida, principalment, a les noies i, també, als nois a passar per carrers il·luminats a les nits i a moderar el consum d’alcohol’.
La CUP de Vilafranca considera que aquestes declaracions són una mostra
evident que no té gens clares les causes de les agressions masclistes. D’altra banda, creu que aquestes paraules de la regidora d’Igualtat denoten una manca de responsabilitat política perquè vincula l’estat d’ebrietat i l’elecció dels carrers per on transitar a la possibilitat de patir una agressió, i carrega tota la responsabilitat a les víctimes que la pateixen i no pas a l’únic culpable, l’agressor. La responsabilitat de qualsevol agressió masclista recau únicament i exclusiva en l’agressor. Els cupaires volen deixar clar que la tasca de la regidoria d’Igualtat és trobar les eines adequades per prevenir, dissuadir i evitar les agressions i abusos, així com afavorir la convivència, no tan sols durant la Festa Major sinó en el dia a dia de la vila. Tant els col·lectius feministes com la CUP van demanar accions polítiques concretes per Festa Major: més il·luminació als carrers, autobusos de la zona esportiva al centre, punts liles a totes les zones festives, seguretat al carrer de la Palma el 30 d’agost, formació obligatòria en el protocol antimasclista a les persones responsables de les barres, ja siguin privades com públiques, i difusió dels nous protocols de la policia municipal en concepte de denúncies en cas d’assetjament o agressió sexual.
Els cupaires opinen que declaracions com aquestes només demostren
repetidament que la lluita contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques no són un camp prioritari per al govern sociovergent de Vilafranca, que destina poc menys de 6.000 € a punts liles i que creu garantits els drets dels col·lectius de dones i LGTBI amb una regidoria que només compta amb una tècnica a mitja jornada. Finalment, la CUP de Vilafranca fa una crida a denunciar qualsevol cas d’agressió masclista o LGTBIfòbica i demana al govern que comenci a treballar per incorporar polítiques amb perspectiva de gènere.

2019-08-26-s

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: