Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La concentració de viticultors acaba amb una assemblea reclamant accions més contundents

Entre els viticultors presents a la concentració, també hi havia part del públic provinent de la classe política mostrant el seu suport a la reivindicació.

És el cas de les diputades d’ERC al parlament Lluïsa Llop i Rut Ribas. Les dues diputades penedesenques han reivindicat un «preu digne perquè el territori segueixi sent el que és». Tot i així, Lluïsa Llop es lamenta que el marge d’actuació que tenen és reduït.

Les diputades han apuntat que el paper que poden jugar és el d’establir un diàleg amb el sector i demanar una mediació. El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, també ha apostat per treballar en aquesta línia.

Lluch ha insistit en què, per protegir el paisatge i l’enoturisme, cal que els viticultors puguin guanyar-se bé la vida.

En acabar la concentració, un grup de joves s’ha dirigit al públic demanant una resposta «més contundent» i no «limitar-se a esperar». Seguidament, s’ha improvisat una assemblea per parlar de quines accions i mobilitzacions es podrien emprendre per «fer més pressió».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: