Divendres, 1 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cercavila ha permès estrenar les principals novetats d’aquesta festa major

Després de l’encesa de la tronada i del primer esclat d’alegria per l’inici de la festa major de Vilafranca ha començat la cercavila.

Ja fa uns anys que els balls, músics, colles castelleres i la banda es concentren al capdemunt de la rambla de Sant Francesc, a prop del monument a Milà i Fontanals, i per escurçar el temps fins arribar a la plaça de la Vila. Aquesta cercavila del 29 permetia veure ja en acció les noves peces del Ball de les Cotonines, que reemplacen les velles i compten amb canvis importants. El principal és que són més grans i això farà que el dia 31, el ball de l’exhibició folklòrica es faci a terra, i no dalt l’empostissat.

Qui també estava d’estrena aquest migdia del 29 d’agost eren els Falcons de Vilafranca. En motiu del seu seixantè aniversari van convocar un concurs de composició per a gralles que ha donat com a resultat noves peces que s’afegeixen al repertori de la colla.

Les tres peces que s’estrenen són de Daniel Carbonell per a l’escala, Lluís Giménez per a la piràmide drets i Roger Conesa per a la pira.

Després dels Falcons tancava la cercavila la Banda Municipal Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú, que torna a animar la festa major de Vilafranca amb la seva música 4 anys després.

La banda vilanovina ha preparat per aquesta festa major un repertori ampli i variat per omplir de música i festa cercaviles, processons i concerts al pati de l’escola Sant Ramon. Enguany, com a novetat, han preparat temes de ball d’envelat.

La cercavila ha permès veure també en acció tota la resta de balls, començant pel Drac i els Diables i les primeres espurnes de la festa i continuant amb el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, els Gegants, Nans i Capgrossos, a més de les Cotonines, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Ball pla, Figuetaires, Bastoners, Panderos i Gitanes.

Les colles castelleres també han reunit força castellers i castelleres en aquesta cercavila que donava inici a una nova festa major.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: