Diumenge, 5 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Henkell-Freixenet es nega a pujar el preu del raïm

Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors del Penedès mantindrà la vaga del 5 de setembre.

Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l’Associació de Viticultors del Penedès han decidit avui mantenir la vaga del 5 de setembre en la què no colliran ni entregaran raïm als cellers en protesta pels baixos preus que els cellers més grans volen pagar durant aquesta campanya, després que Henkell-Freixenet ha expressat la seva intenció de no pujar el preu del raïm en una reunió mantinguda avui amb les tres entitats, a petició de l’empresa, a Sant Sadurní d’Anoia.

En la reunió, els representants de Henkell-Freixenet han manifestat la intenció d’adaptar el preu del raïm a kg sense grau; és a dir, a partir de 8.5º el pagaran a 0,30 €/kg, a la vegada que s’han compromès a reunir-se amb els representants del sector viticultor i cooperatiu a partir de la tardor per buscar una solució satisfactòria per ambdues parts, com l’establiment de contractes plurianuals, diferenciant varietats i paràmetres de cultiu.

Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors del Penedès lamenten aquesta decisió unilateral, dura i inamovible de Henkell-Freixenet i recorden que el dijous 22 d’agost hi ha convocada una reunió amb la consellera d’Agricultura per tractar aquesta situació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: