Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC també demana un ple extraordinari sobre el pla del carrer Comerç

ERC suma amb VEC i CUP i fa possible celebrar un ple extraordinari sobre la suspensió del Pla del carrer del Comerç.

Les regidores Mònica Hill i Gemma Urgell han explicat en una roda de premsa celebrada aquest dimecres a la seu d’ERC que la suma dels regidors d’ERC, Vilafranca en Comú i CUP fan la majoria necessària per a provocar la convocatòria d’un ple extraordinari monogràfic sobre el pla del carrer del Comerç. Un ple extraordinari l’han de demanar un mínim d’una quarta part dels membres corporació, és a dir, sis, en el cas de Vilafranca. Aquest seria el primer pas per traçar una nova proposta per l’àmbit del carrer Comerç i del barri del Molí d’en Rovira.
Per Esquerra Republicana l’informe de la Comissió d’Urbanisme «afecta de forma absoluta la modificació presentada pel govern de Junts per Vilafranca i PSC, representa una esmena a la totalitat del pla urbanístic i obliga a replantejar-lo tant en termes tècnics com de planejament».

Per tot plegat, ERC aposta per crear una comissió d’estudi, treball i seguiment àmpliament participada que ajudi a «posar en valor el barri des del punt de vista cultural, social i patrimonial tenint en compte el talent local» i amb la participació de professionals de diferents disciplines.

La formació també demana que es constitueixi un Consell Assessor Urbanístic municipal, com permet la Llei d’Urbanisme, per a evitar situacions com aquestes de desviació de la funció social de l’urbanisme.

Respecte la resposta de l’equip de govern davant l’informe de la Comissió territorial d’Urbanisme, Mònica Hill els demana que facin autocrítica i siguin honestos. Afegeix també que «ERC no està en campanya electoral contínua com s’afanyen a dir, sinó que està fent una oposició constructiva». Insisteix també a deixar clar que estan oberts a treballar amb tots els grups municipals i amb el veïnat «per un millor projecte».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: