Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC considera insuficients les accions de prevenció d’agressions sexistes per la Festa Major

Amb la denúncia de La Barraca de fins a sis agressions masclistes el passat dissabte a Vilafranca, es posa de manifest que calen més esforços municipals per fer front a les agressions masclistes.

En un comunicat assenyalen que una ciutat de més de 40.000 habitants que, per la Festa Major, rep un gran nombre de visitants en diferents punts de la ciutat i en diverses vàries franges horàries no es pot permetre tenir només un Punt Lila del 28 d’agost fins a l’1 de setembre. De fet, tenint en compte els actes previs de la Festa Major, aquest servei s’hauria d’oferir dies abans.
Per aquest motiu, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Vilafranca lamenta el poc esforç que el govern municipal dedica a evitar i prevenir les agressions sexistes i LGTBfòbiques. Consideren que caldrien més accions des de la regidoria d’Igualtat, amb un Punt Lila al centre de Vilafranca des del 22 d’agost fins al 2 de setembre i amb un de mòbil en els diferents espais de concerts i activitats, principalment nocturnes, per tal de cobrir abastament la Festa Major i que tothom pugui gaudir de tots els actes de forma segura i tranquil·la.
Segons ERC, el comunicat que l’entitat La Barraca ha tramés, en el qual denuncien que el passat dissabte 24 d’agost durant els concerts de la Penjada d’Estelades es van produir fins a sis agressions masclistes, tres d’elles denunciades al Punt Lila que autogestionen, demostra que el govern municipal no es pren amb el rigor i la seriositat que caldria aquest tema.
De fet, des de l’Ajuntament s’hauria de vetllar perquè la Festa Major i qualsevol activitat festiva i nocturna es pugui gaudir de forma segura, amb punts d’informació i denúncia, però també amb campanyes informatives i actuant amb visió de gènere en tots els àmbits. No es tracta de beure més o menys alcohol, ni d’anar per carrers més o menys il·luminats, la qüestió és gaudir de la festa i poder tornar a casa sense por per qualsevol carrer i plaça de la ciutat.
Des del Grup Municipal d’ERC feliciten a l’entitat La Barraca per la bona feina d’informació, prevenció i denúncia d’agressions masclistes a través del Punt Lila que autogestionen a la Plaça de l’Oli.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: