Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots repetiran l’actuació de la Granada per Màrtirs, reservant-se per la diada del 29

Aquest dissabte a les 8 del vespre tindrà lloc la tradicional diada castellera de Màrtirs Street, en la què hi participaran, un any més, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Barcelona.

La colla vilafranquina té la intenció de repetir l’actuació de la Festa Major de la Granada, amb el quatre de vuit com a protagonista, que seria el cinquè carro gros de l’any, i continuar rodant les estructures de set de cara a fites superiors.

El cap de colla dels Xicots, Gabi Cot, reconeix que «no arriben al punt que voldrien» a nivell de castells. En canvi destaca que sí que estan aconseguint els seus objectius de renovació de tronc i pom de dalt. Des de la colla afirmen que enguany Màrtirs «serà una actuació més», però volen treure-li ferro i enfocar la temporada en l’actuació del dia 29 d’agost, per la Festa Major.

Per la seva banda, els Castellers de Barcelona arriben a Màrtirs amb els dos castells de 8 bàsics assegurats en cartera i la possibilitat de la torre folrada. La colla va al màxim de les seves opcions en aquesta diada que per ells és com la seva segona casa, després de la diada de la seva festa major a la Plaça Sant Jaume.

Després de la diada de Màrtirs hi haurà sopar popular per les colles a la Plaça Milà i Fontanals i festa oberta a tothom, amb el DJ Jordi Vilella. Els Xicots faran una petita aturada després d’aquesta diada i, a partir del dia 15, encararan una segona quinzena d’agost en què la colla actuarà a Castelldefels, l’Arboç, Castellbisbal, Vilafranca i Sitges.

Aquest diumenge, els Xicots són la colla convidada al programa TV Castells en Xarxa. El programa s’emetrà en directe per Penedès TV a les 22h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: