Divendres, 5 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Vespres al Castell d’Olèrdola acaben dissabte vinent amb la “mirada científica”

Els Vespres al Castell d’Olèrdola consoliden una oferta que marida el coneixement, les arts escèniques i el patrimoni del municipi.

Aquest dissabte tenia lloc la segona sessió de les tres que s’han programat al conjunt monumental d’Olèrdola dins el cicle ‘Vespres al Castell d’Olèrdola’. La iniciativa afronta aquest estiu la seva segona edició després de la bona resposta obtinguda l’any passat.

En aquesta ocasió els Vespres s’han centrat en l’observació de les estrelles i s’han articulat al voltant de tres eixos: la mirada mitològica, la mirada antropològica i la mirada científica.

El dissabte passat va ser un vespre dedicat a la visió antropològica dels astres i el firmament amb un concert de música popular amb el grup Marenda. Es van fer visites comentades sota el títol ‘Entre allò tangible i allò intangible’, sobre rituals i creences relacionats amb la mort dels diferents pobles que han habitat Olèrdola. També es va instal·lar un planetari dins el recinte emmurallat per conèixer de la mà de l’astrofísica Inés Dibarboure la volta celeste mitjançant el taller ‘Descobrint constel·lacions’.
La responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Núria Molist, explicava l’essència de les activitats.

Un dels principals atractius del Vespres al Castell d’Olèrdola es poder gaudir del paisatge i el patrimoni en un moment del dia diferent, el capvespre i la nit. I un altre dels atractius és la combinació de coneixement, patrimoni i arts escèniques.

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola, la tècnica de Cultura Maite Esteve destacava la bona sintonia i la complicitat que existeix entre l’ajuntament i el MAC per tirar endavant iniciatives com aquesta. Esteve reiterava que el Conjunt d’Olèrdola és un element de primer ordre per la gent del municipi.

Els Vespres al Castell d’Olèrdola acaben aquest dissabte 17 d’agost amb la mirada científica, la visita comentada titulada ‘Nova llum sobre el nostre passat. De la bioarqueologia a la química’ i l’espectacle ‘Mirades a l’univers’, a més de la resta d’activitats habituals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: