Dilluns, 23 de Setembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els pagesos en assemblea a Vilafranca decideixen aturar la verema el 5 de setembre

Més d’un centenar de tractors han aparcat a la Rambla de Nostra Senyora de Vilafranca per protestar pel preu del raïm.

Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès han convocat novament els viticultors per protestar contra el preu del raïm que els cellers més grans volen pagar la present campanya.

Els manifestants s’han dirigit a la plaça de la Vila, on han fet una assemblea per debatre quina havia de ser la resposta de la pagesia a la baixada de preus. La principal és la de fer vaga el 5 de setembre i no recollir raïm.

L’assemblea era moderada pel grup de joves que va demanar «accions més contundents» a la concentració del dimecres passat. Una de les cares més visibles d’aquest grup de joves, Eudald Planella, ha reivindicat aquest impuls.

Des de JARC, Isabel Vidal valora molt positivament la mobilització que ha iniciat el sector de la pagesia.

Una de les primeres respostes a aquestes recents mobilitzacions ha vingut de part de l’INCAVI. El seu director, Salvador Puig, ha convocat una reunió amb els manifestants posterior a la mobilització. Rafel Ramon, d’Unió de Pagesos, parla d’aquesta resposta.

Santi Vallès, de l’Associació de Viticultors, també manifesta la necessitat d’una mediació de les institucions per iniciar un diàleg amb les empreses.

Donant suport a la causa, a la plaça de la Vila també hi havia presència de polítics. Entre ells, l’alcalde accidental Aureli Ruiz, altres alcaldes de la comarca, regidors i diputades d’ERC i membres de VeC.

Mentre no arribi una resposta per part d’institucions i empreses, hi ha previstes diverses mobilitzacions. La més destacada, una aturada el 5 de setembre, en plena campanya de la verema. A més, els pagesos asseguren que seguiran en lluita fins a aconseguir els seus objectius.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada

Penedès Televisió

15:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
15:30
El reportatge
Servei Educatiu de l'Alt Penedès
15:45
Vilafranca opina
Enquesta al carrer - Servei Educatiu de l'Alt Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: