Diumenge, 5 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Falcons de Vilafranca s’estan preparant a consciència per a la festa major.

Els Falcons de Vilafranca s’estan preparant a consciència per a la festa major.

Aquest dies ha estat una marató falconera, començant per dimecres de la setmana passada amb el viatge al País Basc.

En aquesta ocasió els va portar a actuar a Ondarroa, Gernika i a la Semana Grande de Sant Sebastià.
Els vilafranquins van deixar una bona petjada per terres basques. Dimecres a la tarda van actuar a les festes d’Ondarroa, on van deixar una estampa de postal en fer una escala de 8 en un dels ponts més importants del municipi.
Dijous es van desplaçar a Donostia per actuar en una de les festes més importants de la capital guipuscoana, la Semana Grande, que se celebra cada any a mitjans d’agost. Els vilafranquins van participar en dues cercaviles, una al matí i una altra a la tarda, acompanyats dels Gegants d’Irun i dels de Donostia. Durant la cercavila hi va haver diversos punts de parada en què els falcons van aprofitar per fer les seves figures més grans, com una escala de 9 davant de l’ajuntament de la localitat, que va ser fotografiada per desenes de persones. La instantània d’aquell moment, de fet, es va convertir en la portada del suplement especial sobre la Semana Grande de divendres del Diario Vasco.
Finalment divendres al migdia els de la faixa verda es van desplaçar a Gernika, on també era festa. Van fer lluir les seves figures davant d’un grup molt nombrós de persones que gaudien d’activitats diverses pels carrers del municipi, ja que s’hi celebrava el tradicional concurs de marmitako que es du a terme cada any per Sant Roke.
L’endemà de tornar d’Euskadi, els vilafranquins es desplaçaven a Sant Quintí de Mediona, localitat on hi actuen ininterrompudament des de 1972, fet pel què els Falcons la consideren la seva segona casa. Per això hi van anar a totes i a la Plaça de la Vila hi van completar l’escala de 10, la primera de la temporada. També hi van plantar un pilar de 5 aixecat per sota, que només va poder ser carregat ja que va caure a la baixada després però d’haver-lo deixat net.
Sense temps per al descans el passat diumenge els falconers es desplaçaven a la localitat de Castellbisbal, on hi van actuar acompanyats dels Xicots de Vilafranca, on s’hi va veure l’escala de 9.
Els Falcons ja estan a ple rendiment preparant la més típica per donar el millor que tenen. Abans però els veurem en un dels actes previs a la Festa Major, en motiu del 60è aniversari de l’entitat que es celebra aquest any amb la programació de diversos actes. Entre ells i concretament el dilluns vinent, 26 d’agost, a les vuit del vespre al Palau Baltà es farà l’entrega de premis dels guanyadors del concurs de composició de músiques dels Falcons, concurs que ha tingut una gran participació amb obres de gran nivell. En aquest acte podreu conèixer les noves cançons que acompanyaran a la formació vilafranquina en les seves construccions més emblemàtiques, cançons que seran pròpies, ja que fins ara sempre s’han tocat cançons tradicionals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: