Dimecres, 18 de Setembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cellers de la comarca comencen la verema satisfets amb la bona qualitat del raïm

Els viticultors de la comarca, satisfets amb la qualitat del raïm de la verema d’enguany. Des de fa uns dies, els cellers intensifiquen la seva activitat.

Tal com ens comentava el director de la DO Penedès ahir mateix, les previsions per la verema d’enguany es traduirien en una qualitat dels vins entre molt bones i excel·lents.

Una verema marcada per una climatologia òptima, amb aigua suficient, que contrasta amb campanyes anteriors en què la sequera era la protagonista.

Ara que la majoria dels cellers ja es posen en marxa per recollir el raïm, Francesc Xavier Mestre Sendra, bodeguer del Celler Cooperatiu de Moja, opinava de forma similar a la del president de la DO Penedès. Es mostrava satisfet per la gran qualitat del raïm, molt més net que anys anteriors, ja que el clima ha sigut molt favorable i la vinya no ha patit la incidència de cap tipus de plaga.

En els temps que corren, amb la existència evident d’un canvi climàtic que va afectant progressivament al nostre planeta, Mestre Sendra afirma que en l’àmbit de la viticultura és més difícil de detectar. La variabilitat del clima entre cada període de verema no permet relacionar aquest fenòmen climàtic amb el resultat final del raïm.

Al llarg d’aquestes setmanes l’activitat als cellers com el de Moja s’intensifica, començant amb les varietats més primerenques com el chardonnay. A partir del dia 2 de setembre arrencaran amb el Macabeu i el Xarel·lo per centrar-se, més tard, en el raïm negre.

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

02:30
Va de castells
Informació castellera amb Sergi Ansón i Pep Ribes
03:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
03:30
Músics d'aquí
Josep Maria Martí - Tiorba

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: