Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els balls han passat pel c/ La Palma sense ballar com a mesura de protesta per la inseguretat

Balladors i balladores han patit altres anys agressions i han patit per la seva seguretat i la de les peces.

Els integrants dels balls del seguici festiu van fer públic la setmana passada un comunicat en el que explicaven que aquest any alterarien el normal desenvolupament de la processó del dia 30 al seu pas pel carrer de la Palma. Una mesura de protesta que es va materialitzar aquest divendres a la nit al pas de la processó per aquest carrer del centre on, altres anys, persones dels balls han estat agredides amb agressions violentes i sexistes i han patit per la seva seguretat i la seguretat de les peces.

Abans de la sortida de la processó, David Serrano, dels Falcons, i la Míriam Arnan, del Ball de Figuetaires, en representació de la resta de membres del seguici, ho explicaven.

Els representants dels balls consideren que ha de ser l’ajuntament qui prengui mesures en aquest tema. Els balls van decidir no ballar al seu pas per la Palma.

Al carrer de la Palma hi havia aquest divendres a la nit presència policial i cartells amb missatges contra les agressions sexistes. La Ruda també va ser present al carrer de La Palma amb moltes de les seves integrants, sobretot al davant del bar on normalment es produïen les agressions.

En arribar-hi la processó, el Drac, seguit dels Diables, avançar fins a la plaça Llorens i Barba i allà va esperar que tota la resta de balls quedessin concentrats al seu darrera. Va transcórrer ben bé una hora.

Llavors el Drac va tornar a encendre per obrir-se pas. El van seguir els Diables. D’aquesta manera, la resta de balls que havien quedat concentrats darrere van poder passar sense dificultats. A excepció de Drac i Diables, la resta de balls no van ballar en tot el carrer i els balladors i balladores van fer cordons de seguretat per protegir les peces i altres membres del seguici. En alguns casos, també van cridar consignes contra les agressions sexistes. Tot plegat entre els aplaudiments de bona part de la gent que s’havia concentrat al carrer.

La processó va recuperar la normalitat en arribar a la Plaça de Sant Joan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: