Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El segon dels “Vespres d’estiu al castell d’Olèrdola” es dedica dissabte a l’antropologia

El segon dels “Vespres d’estiu al castell d’Olèrdola” es dedica dissabte a l’antropologia

Amb l’actuació del grup Marenda l’activitat inclou visites comentades i el taller “Descobrint constel·lacions” a
l’interior d’un planetari que s’instal·la dins el recinte emmurallat.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament d’Olèrdola conviden a gaudir dels capvespres dels tres primers dissabtes d’agost al conjunt històric d’Olèrdola d’una forma diferent, quan el sol s’amaga i el paisatge penedesenc, les restes del passat i la roca prenen colors ataronjats i vermellosos.

La programació comença a les 7 de la tarda i dura fins mitjanit. Cada una de les tres sessions gira entorn d’una mirada diferent inspirada en la mitologia, l’antropologia i la ciència que permetrà relaxar-se mirant la posta de sol, gaudir de música, teatre i altres espectacles, observar el cel en el planetari, passejar de la mà dels arqueòlegs per descobrir aspectes inèdits d’Olèrdola i contemplar els estels i els Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç

en una nit d’estiu.

Aquest segon dels vespres es dedica a la “mirada antropològica”. A les 7 de la tarda i a 2/4 de 8 hi haurà visites comentades singulars de la mà dels especialistes del conjunt històric. En la visita es podrà conèixer quins han estat els rituals i creences relacionats amb la mort dels diferents pobles que han habitat Olèrdola. Cal fer reserva prèvia a travès del correu electrònic .

A les 8 del vespre, 2/4 de 9 i les 9 gràcies a un planetari instal·lat dins el recinte emmurallat es podrà conèixer la volta celeste mitjançant el taller ‘Descobrint constel·lacions’. També cal reserva prèvia.

Cap a 2/4 de 9 del vespre es podrà gaudir de la posta de sol amb música ambiental. I a 2/4 de 10 s’iniciarà l’actuació musical del grup Marenda, amb una proposa centrada en les melodies de danses tradicionals, cançons populars i poesies musicades. Entre totes elles abasten el període que va des de l’edat mitjana fins els nostres dies. Les peces seleccionades fan referència als diferents moments de la vida humana: la infantesa, la joventut, el joc, la festa, l’amor, la parella, la família o la maduresa.

Finalment, de 2/4 d’11 fins a la mitjanit es podrà continuar amb l’observació del cel a ull nu i amb telescopi.

Durant tota la vetllada es disposarà de servei de food truck. Enguany com a novetat hi haurà propostes gastronòmiques del restaurant la Posada i també vins i caves de la Masia Can Pasqual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: