Dissabte, 22 de Febrer de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El concert d’instruments d’inxa de Festa Major ha tornat a omplir la plaça Sant Joan de música

Aquesta trobada va néixer de la sobretaula que feien els grallers després d’acompanyar els balls durant la cercavila.

Pocs minuts després de que acabés la Diada castellera de Vigília, la plaça de Sant Joan acollia el tradicional concert d’instruments d’inxa amb diversos grups de grallers de la vila, 12 concretament. Per les colles de grallers, aquest concert és un punt destacat al calendari, tal i com explica el Jordi Catasús, membre de la Coordinadora de Grallers.

Ja fa més de 50 anys que se celebra aquest concert d’instruments d’inxa a Vilafranca, però aquesta trobada va néixer de la sobretaula que feien els grallers després d’acompanyar els balls durant la cercavila.

La idea d’aquest concert, segons Catasús, és oferir peces d’una complexitat determinada. No és un esdeveniment per tocar peces de cercavila sinó temes de concert. Peces com la que van interpretar els filibusters, anomenada ‘El cavall desbocat’.

Programació

Ràdio Vilafranca

17:00
Ruta 66
Música americana
18:00
Posem-nos sèries
Sèries de TV de la mà de Cris&Clim
19:00
Corazón de Rock'n'Roll
Musical amb Josep Fleitas

Penedès Televisió

17:15
El brot
Thomas Bernhard / Neus Canyellas
17:30
Torna-la a tocar, Sam
Actualitat cinematogràfica
18:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: