Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP celebrarà la setmana vinent un Ple extraordinari la problemàtica del preu del raïm

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, ha fet públic un comunicat amb referència a la crisi del sector del Cava.

Lluch explica que aquestes últimes setmanes ha assistit a les diferents concentracions que hi ha hagut a Vilafranca amb relació al preu del raïm. Val a dir que no és la seva funció la de posar el preu del raïm, però creu que sí que li pertoca donar el recolzament a tot el sector de la vinya, tan important com és a la nostra comarca.
Lluch explica també que és tasca de l’Administració la de fer de mitjancera quan el greuge és tan gran i tan evident. Per això demana a la Conselleria d’Agricultura que posi fil a l’agulla.
També pensa que el Consell Regulador ha de moure fitxa. Fa ben poc que hi va haver eleccions i ara és el moment de cercar solucions, perquè la crisi és de grans dimensions. A qualsevol treballador que veiés abaixat el seu salari un 35% d’un any per altre, amb tota seguretat li fóra insostenible.
El president del Consell Comarcal destaca que hi ha una gran oportunitat amb el turisme, però no s’aprofitarà si les vinyes no estan ben conreades, si el sector no avança plegat en una sola direcció. Finalment anuncia que la propera setmana convocarà un Ple extraordinari al Consell Comarcal de l’Alt Penedès per aprovar una moció a favor de trobar una solució a la crisi existent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: