Dijous, 17 d'Octubre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal acollirà una marató de donants de sang

Amb l’eslògan ‘Dona el millor de tu, dona sang!’ el divendres 23 d’agost de 9 del matí a 9 del vespre el Casal de Vilafranca acollirà la marató de donants de sang.

Des de l’entitat es convida a tothom a anar-hi i a participar d’aquesta jornada solidària organitzada pel Banc de Sang i que compta amb la col·laboració dels administradors de la Festa Major i d’altres entitats vilafranquines, inclosa el Casal.
Aquest és el tercer any que el Casal de Vilafranca participa en la Marató de donants de sang de Vilafranca, una activitat que se suma a d’altres actes que realitzen i que tenen un retorn social. En són exemples, l’espectacle de dansa Ritmes Solidaris, en el que van recaptar fons per la Creu Roja i l’espectacle Tastets de Dansa, en favor de La Marató de TV3.
Un cop superat el mes de juliol, Catalunya disposa de reserves de sang per a 7 dies, quan el nivell òptim són 10. A més, en el cas dels grups negatius, hi ha reserves per a 3 dies.
Si els mesos d’estiu la donació baixa al voltant d’un 30%, les onades de calor que van començar la darrera setmana de juny han fet que el mes de juliol el descens hagi estat un 20% superior al juliol anterior.
Ara, els hospitals catalans necessiten 20.000 donacions a l’agost pels malalts que en necessiten. Per això, el Banc de Sang, organitza diverses maratons al territori català, com la de Vilafranca del proper 23 d’agost, a més d’habilitar un web especial on els donants poden escollir de manera còmoda i ràpida quan i on volen donar i reservar la seva cita algun dia d’agost.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Aventura't
Activitats i esports a l'aire lliure
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: