Dilluns, 23 de Setembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Detinguts 3 joves a Vilafranca per robar el crist de la capella de la Pietat de Berga

Els joves s’han entregat aquest dissabte a la comissaria de Vilafranca i han quedat detinguts per furt amb l’agreujant de valor històric.

El fets van passar el matí del dia 24 de juny,, poques hores després que s’acabés la Patum. Al cap d’una setmana va haver-hi una persona molt devota que se’n va adonar i l’Associació de Veïns del carrer de la Pietat va comunicar el furt a la Policia Local i posteriorment va denunciar-ho als Mossos d’Esquadra. Veient que no prosperaven les investigacions la policia va demanar la col•laboració ciutadana a través de les xarxes per identificar els lladres. Per aquesta raó, van difondre imatges de la càmera de seguretat de la capella on es veu el moment del robatori amb el missatge “No és una bretolada, és un delicte. 4 joves van robar un Crist de fusta de valor històric de la capella de la Pietat de Berga. Si tens alguna informació, truca’ns al @112”.
Els autors es van presentar aquest dissabte a la tarda a la comissaria de Vilafranca i van ser detinguts per furt amb agreujant de valor històric.
Experts en imatge religiosa han calculat que la peça estaria valorada al voltant dels 4.000 euros i que és d’un gran valor històric. La figura de fusta data del segle XIX.
La capella de la Pietat és un edifici de Berga protegit com a bé cultural d’interès local però actualment són els veïns qui es fan càrrec del manteniment.Els joves han quedat en llibertat a l’espera que els citi el jutge.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada

Penedès Televisió

15:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
15:30
El reportatge
Servei Educatiu de l'Alt Penedès
15:45
Vilafranca opina
Enquesta al carrer - Servei Educatiu de l'Alt Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: