Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Castells de 8 a la diada castellera de Màrtirs

Els Xicots de Vilafranca signen el seu cinquè 4 de 8 de l’any, mentre que els de Barcelona poden estrenar la Torre de 8 amb folre.

Dissabte tarda va tenir lloc una nova edició de la diada de Màrtirs Street, jornada castellera històrica a la Plaça Vall del Castell,  on els Castellers de Barcelona i els Xicots de Vilafranca, comparteixen plaça i es poden qualificar de colles amfitriones, pel lligam d’ambdues a la celebració de la mateixa. Enguany no va ser tant màgica com altres temporades, però si va deixar algun moment interessant, com la primera Torre de 8 amb folre de l’any dels Castellers de Barcelona.

Els Xicots de Vilafranca van fent, no volen córrer riscos i encara preparant l’assalt a castells més importants que el 4 de 8. A casa van repetir la seva millor diada de l’any, que van fer a La Granada a primers de juliol. Van obrir  descarregant un sovent 5 de 7, el vuitè del curs que no es cap secret. La segona ronda els va deixar el millor castell de la tarda pels Xicots, el 4 de 8, amb canvis al tronc, on van fer debutar aquest any una noia a terços, una de les grans apostes de la colla vilafranquina des de fa anys. El cinquè de la temporada. La ronda de castells la van tancar amb el 7 de 7, el tercer que completen, que els serveix per fer pujar molts castellers de tronc. Una diada més a comptar amb castell de 8. Gairebé segur que tocarà esperar a la Festa Major per veure noves estrenes. En aquest cas el 3 de 8 segur.

Els Castellers de Barcelona van poder completar la seva millor diada de l’any, amb la tripleta de castells de 8. L’estrena de la Torre de 8 amb folre a la primera ronda va ser el més destacat, d’un castell que havien desmuntat aquest any en dues ocasions el passat mes de maig. Van arrodonir la jornada amb el 3 de 8 i el 4 de 8.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: