Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest dijous es van fer a Vilafranca dues taules rodones amb els castells com a protagonistes

Una l’organitzaven els Castellers de Vilafranca i l’altra la Colla Jove.

Els Castellers de Vilafranca organitzaven a Cal Figarot la xerrada-debat ‘Sant Fèlix en femení. Les dones al món dels castells’, sobre la presència de dones als castells i, concretament, en relació amb la Diada de Sant Fèlix.
L’acte comptava amb la Sílvia Sabaté en representació dels Castellers de Vilafranca, Maria Dalmau en representació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Vicky Onieva en representació de la Colla Joves Xiquets de Valls i Montse Blanch en representació de la Colla Jove de Tarragona i la taula la moderava la periodista Anna Vallhonesta.
D’altra banda la Colla Jove organitzava a l’Auditori del Vinseum una taula rodona castellera amb el títol de “1, 2, 3,… Hi ha lloc per tantes colles a una ciutat?”, en la que hi participaven castellers de ciutats amb més d’una colla.
Els participants eren Carles Bistué dels Castellers de Terrassa, Cels Galofré de la Colla Joves Xiquets de Valls, David Lobo de la Colla castellers de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona,Òscar Montserrat dels Castellers de Barcelona i Manel Trias de la Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

A Barcelona hi ha 7 colles en actiu i una a punt de presentar-se. Durant molts anys els Castellers de Barcelona van ser l’única colla, però Òscar Montserrat considera positiu que hi hagi més colles amb una rivalitat sana.
Per la seva banda el president de la Jove, Manel Trias, també troba molts factors positius en la diversitat.
La taula rodona estava moderada per Inés Solé, vicepresidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres.
La xerrada està coorganitzada per l’associació Baròmetre Casteller i la Colla Jove de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: