Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana han tingut lloc els actes centrals de la Festa Major de la Ràpita

Al llarg de dissabte i diumenge es van celebrar els actes més destacats i esperats per tots i totes. Els carrers de La Ràpita es van omplir de festa amb els principals balls festamajorencs.

Tot i que els primers actes ja tenien lloc des del passat 26 de juliol, aquest cap de setmana s’han concentrat els actes més destacats de la Festa Major de la Ràpita. Un d’ells és la cercavila, amb un recorregut que va portar els diversos balls populars del poble des de l’avinguda Penedès fins davant mateix del Centre Cultural Recreatiu Rapitenc. En aquesta cercavila van prendre part entitats com el Ball de Diables de la Ràpita, presidida per Armand Coca, qui va explicar la necessitat d’organitzar-se bé per fer possibles els actes.

Un cop acabada la cercavila, va tenir lloc el tradicional ‘Esclat de Festa’ amb una ballada conjunta de tots els balls participants.

Quant a diumenge, també cal destacar el gran protagonisme que van tenir els mateixos diables, que van omplir de foc i pirotècnia les darreres hores del dia. En aquest penúltim dia de festa major, els diables van dur a terme els seus actes tradicionals, com l’auto sacramental, en què es representa la lluita de les forces de l’infern, comandades per Llucifer, contra les del cel per imposar-se a Déu i els àngels.

I uns quants minuts després, donant temps als diables per descansar, es posaven fi als actes de diumenge amb l’entrada cerimoniosa dels diables a la plaça Ramón Cabré, on van dur a terme les sàtires i, tot seguit, l’espectacular Fogardera, amb mitja hora de pirotècnia sense pausa.

La regidora de cultura de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, Esther Marmaneu, mostrava la disposició per part del consistori per donar suport a totes les entitats que fan possible, any rere any, aquesta festa major.

La Festa Major de la Ràpita es celebra cada any al voltant del primer cap de setmana d’agost i està organitzada pel Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: