Divendres, 7 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest any s’introdueixen algunes novetats organitzatives a la diada de Sant Fèlix

La diada castellera de Sant Fèlix d’aquest 2019 comptarà amb algunes novetats organitzatives.

Novetats que se sumen al nou cartell anunciat fa uns mesos pels Administradors i que inclou la Colla Jove Xiquets de Tarragona, juntament amb les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca. La Jove de Tarragona s’ubicarà davant el balcó dels Administradors, entre les colles Joves de Valls i Castellers de Vilafranca. Serà el primer cop que la colla tarragonina actua amb l’actual sistema de rondes vilafranquines en posicions alternes, implementat des de l’any 2016. També serà el primer cop que els liles disposin d’un espai per ubicar la canalla, de mides similars als de les altres tres colles. El darrer cop que van venir no es comptava amb l’espai format per l’antiga Oficina de Turisme i el local dels Administradors.
Dins les mesures treballades en els darrers mesos entre les quatre colles participants, els Administradors i el cap de plaça, també s’estableix una variant en el sorteig de l’ordre d’actuació, que tindrà lloc dimarts vinent a la sala d’actes del Vinseum a les set de la tarda. La colla que obtingui el número 1 en el sorteig és la que colla que actuarà en primer lloc, a diferència de les darreres edicions que era la que triava en quin ordre volia actuar. Així mateix, la combinatòria resultant el 2019 queda exclosa de les possibles el 2020, de manera que d’un any per a l’altre la diada guanyarà en la rotació d’ordre d’actuació entre les colles participants.
Pel que fa a les mesures adoptades a plaça, les colles ubicaran els castells el més propers a l’Ajuntament possible, per facilitar la visió dels espectadors del carrer de la Cort. El gran interès que desperta la diada de Sant Fèlix fa que el públic ocupi aquest carrer de punta a punta, i quant més a prop de l’edifici consistorial s’aixequen les construccions, millor visibilitat s’obté.
També dins la pròpia actuació a plaça, en cas de dubte sobre si un castell ha estat completat, el cap de plaça i el cap de colla es reuniran per comunicar-ne el resultat. La Diada de Sant Fèlix començarà puntualment a un quart d’una del migdia del divendres 30 d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: