Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A les 12 s’ha encès la tronada que ha donat inici a la Festa Major d’aquest 2019

El Pep Batet, el Guillem Codorniu, la Sara Galí, el Jonatahn Moreno i la Laura Pascual han viscut avui un dels moments més intensos de la Festa Major, amb l’encesa de la tronada.

Com sempre ha estat la Pirotècnia Igual l’encarregada de preparar la tronada que en aquesta ocasió s’ha encès d’una manera un xic diferent a la dels darrers anys. Després que els diables portessin fins a la rambla el foc d’un dels ciris que custodia Sant Fèlix durant els dies de la novena per tal d’encendre la tronada a través de cinc punts de pólvora que estaven a terra. Albert Rovira, de la Pirotècnia Igual explicava que s’havia buscta fer-ho d’una manera més tradicional.

Poc abans de les 12 els cinc administradors s’han acostat als punts d’encesa, que ha prés de manera irregular ja que hi ha hagut alguna espurna que ha caigut una mica abans que les altres sobre la pólvora. Sigui com sigui, la tronada ha petat enguany també molt fort.

Després ha estat el torn de les emocions, i els cinc administradors han pogut deixar anar els nervis acumulats en aquests darrers dies i hores. Josep Batet, es mostrava molt emocionat.

La Laura Pascual també es mostrava emocionada, i comentava que tot i el petit incident de l’inici la tronada havia estat molt intensa.

Després de la tronada, com explica el Guillem Codorniu, són moltes les coses que passen per el cap, ja que organitzar la Festa Major implica molta feina i hi ha moltes sensacions que es desfermen després de la tronada.

Per la Sara Galí, que anava vestida de pandereta que és el ball amb el que ha estat participant de la més típica, la tronada representa també l’esclat de totes les emocions acumulades en aquests mesos com a administradora.

Finalment el Jonahatan Moreno, reconeixia uqe ho havia viscut amb molta emoció i que era totalment diferent viure la tronada des de la banda dels balls que fer-ho com administradors.
2019-08-29-a
ADMIS TRONADA 3

Amb la tronada doncs, com és habitual, es donava inici a la festa major d’aquest 2019 i a la primera de les cercaviles de la Festa Major d’aquest 2019.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: