Dijous, 1 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

20 anys de la recuperació del Ball dels Malcasats

El Ball dels Malcasats celebra els vint anys de la seva recuperació a Vilafranca rebatejant la plaça Lluís Via com a plaça dels Malcasats.

Un any més, el Ball dels Malcasats ofereix les seves representacions com a ball parlat en paral·lel a la processó dels dies 29 i 30 d’agost. El 29, les representacions es fan en tres places de la vila i el dia de Sant Fèlix es fan tres actuacions a la plaça Lluís Via.

Aquest any el Ball celebra els vint anys de la seva recuperació després que l’any 1876 fos prohibit per considerar-se «inapropiat». Un grup de joves el va recuperar i va incorporar coreografies per formar part de la processó tot i que, en origen, era un ball parlat. L’any 2011 els membres del ball van acabar dimitint perquè es qüestionava la seva participació a la festa. Però l’any 2012, un nou grup va recuperar les regnes del ball amb un canvi de format.

Les quatre dames i els quatre vells, Alcalde, Mossèn i Municipal repassen satíricament l’actualitat vilafranquina.

Les representacions del Ball dels Malcasats tenen un nombrós públic fidel que valora la particular visió que ofereixen de l’actualitat.

Per celebrar aquests vint anys de Ball dels Malcasats, la representació d’aquest any començava amb una inauguració especial. L’Alcalde canviava el nom a la plaça Lluís Via i la reinaugurava com a plaça dels Malcasats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: